Thu. Sep 19th, 2024

Laurenz Rex (24, Intermarché-Wanty) heeft de GP Le Samyn op z’n naam geschreven, meteen zijn eerste profzege ooit. Daar was wel een fotofinish voor nodig, want António Morgado (UAE) kwam nog enorm dicht opzetten. Topfavoriet Arnaud De Lie (Lotto-Dstny) kwam ten val en stapte uit koers.

Arnaud De Lie was de te kloppen man in de GP Le Samyn. En hij leek geruisloos naar de sprint te rijden. Hij had het de hele wedstrijd erg rustig, tot hij in de finale moest afrekenen met een hapering aan het versnellingsapparaat. Terwijl onze landgenoot laverend tussen de volgauto’s de schade probeerde recht te zetten, kwam hij ook nog eens ten val. Hij probeerde het nog even maar stapte niet veel later weer van de fiets. Over and out voor de topfavoriet.

Ondertussen reden er met Gachignard en Bittner twee vluchters voorop. Maar nadat die tweede lekreed, was op tien kilometer van de meet ook de solo van Gachignard voorbij. De onvermijdelijke massasprint was een feit. En dat werd er eentje waar een fotofinish voor nodig was. Laurenz Rex leek naar de overwinning te snellen. Maar toen die z’n armen in de lucht gooide, kwam António Morgado toch nog akelig dicht. Minutenlang was het bang afwachten voor Rex, die uiteindelijk toch ook echt mocht juichen. Hij boekte zo zijn eerste profzege, en volgt Milan Menten van Lotto Dstny op die vorig jaar won.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *