Thu. Sep 19th, 2024

Verontrustend nieuws uit Denemarken. Ex-Anderlecht-middenvelder Kristoffer Olsson (28) is vorige week opgenomen in het ziekenhuis met een acute hersenaandoening, laat zijn club Midtjylland weten. Specialisten zoeken al een week naar de oorzaak.

“Omdat er steeds meer geruchten de ronde doen over de recente afwezigheid van Kristoffer Olsson, zijn we genoodzaakt hierover te communiceren”, begint de Deense topclub FC Midtjylland zijn statement. Hun 28-jarige middenvelder verloor vorige week dinsdag, toen hij gewoon thuis was, het bewustzijn en werd meteen overgebracht naar het ziekenhuis. Sindsdien ligt hij daar aan een beademingstoestel. Maar de specialisten hebben nog steeds geen diagnose kunnen maken.

“Kristoffer is getroffen op wat een acute aandoening aan de hersenen lijkt. Dit is niet veroorzaakt door zelfverminking of andere externe factoren. Iedereen bij FC Midtjylland is diep geraakt door deze plotse ziekte, onze gedachten en steun gaan uit naar Kristoffer en zijn familie. We vragen respect van het publiek zodat Kristoffer, zijn familie en de dokters de nodige rust krijgen. Tot we meer info hebben, zullen we ook niet communiceren.”

Sinds vorige zomer speelt Olsson definitief voor Midtjylland, dat hem voor 2,8 miljoen euro wegplukte bij Anderlecht. Daar speelde hij in totaal 48 duels over twee seizoenen, scoren lukte niet. In de zomer van 2021 streek hij neer bij paars-wit, dat 4 miljoen euro betaalde voor de Zweed. De (hoge) verwachtingen inlossen lukte Olsson echter niet. In zijn eerste seizoen, onder Vincent Kompany, speelde hij nog best vaak mee – hij stond ook in de basis in de bekerfinale. Maar geleidelijk aan verdween Olsson uit beeld. Aan het begin van vorig seizoen werd hij uitgeleend aan Midtjylland, dat hem vervolgens definitief overnam.

“RSC Anderlecht is geschokt bij het vernemen van het nieuws over Kristoffer. Kris liet altijd een voorbeeldige indruk na bij iedereen binnen de club. We hopen allemaal dat Kris snel en volledig herstelt. Onze gedachten zijn bij hem en zijn naasten”, schrijft paars-wit op de clubkanalen.

Olsson is ook Zweeds international en was er twee keer bij in de EK-kwalificatieduels tegen de Rode Duivels.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *