Thu. Sep 19th, 2024

Lennert Van Eetvelt (22) heeft een dubbelslag geslagen in de UAE Tour. De Belgische klimmer van Lotto Dstny won de slotrit met aankomst bergop én pakte zo nog de eindzege. Het zijn meteen z’n eerste successen op WorldTour-niveau. “Hij heeft een grote stap gezet deze winter”, aldus sportief manager, Kurt Van De Wouwer.

Lennert Van Eetvelt heeft afgelopen winter duidelijk een stap vooruit gezet. In z’n tweede profjaar bij Lotto Dstny toonde het klimtalent eind januari al z’n voorjaarsvorm met een knappe zege op Mallorca in de Trofeo Serra Tramuntana. Maar vandaag legde Van Eetvelt daar toch nog een laagje bovenop.

In de slotrit van de UAE Tour, een rittenkoers van WorldTour-niveau, rekende hij op de zware slotklim af met kleppers als Jay Vine, Ben O’Connor en Pello Bilbao. Hij haalde het met 22 seconden voorsprong op de achtervolgende groep en pakte zo in extremis nog de eindzege. Het verschil met nummer twee O’Connor? Slechts twee seconden. Een nagelbijter dus. “Een fantastische zege voor onze ploeg, maar de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik niet echt verrast ben. Lennert liet de voorbije weken al enkele mooie flitsen zien met winst in Mallorca”, vertelt sportief manager van Lotto Dstny, Kurt Van De Wouwer.

“Voor het seizoen had ik het al over Lennert en wist ik dat hij een grote stap zou zetten in het klimwerk en dat bevestigt hij nu tegen een toch wel straf deelnemersveld in UAE. Lennert presteerde de hele week op een hoog niveau. In een korte vlakke tijdrit eindigde hij als lichtgewicht toch mooi 31ste. Als hij in de toekomst op een klassement in rittenkoersen wil mikken blijft de tijdrit een werkpuntje, maar hij heeft het zeker in zich – bij de beloften werd hij niet zomaar Belgische kampioen tijdrijden op een eveneens vlak parcours.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *