Thu. Sep 19th, 2024

Is het akkoord tussen Kylian Mbappé (25) en Real Madrid een feit? Volgens de BBC alleszins wel. De Franse steraanvaller en de Spaanse topclub zouden het eens zijn geraakt over een miljoenencontract voor vijf jaar.

Volgens de Spaanse sportkrant MARCA tekende Mbappé twee weken geleden al z’n contract bij Real Madrid, maar dat spreekt de BBC tegen. Getekend is de overeenkomst nog niet, maar beide partijen zouden intussen dus wel een princiepsakkoord bereikt hebben.

De BBC komt zelfs met financiële details rond de deal. Zo zou er een contract klaarliggen dat Mbappé netto vijftien miljoen euro per seizoen oplevert én hij zou ook een significant deel van zijn portretrechten in z’n bezit houden.

Stevige tekenpremie

Het loon van Mbappé ligt zo een stuk lager dan z’n huidige loon bij PSG (zo’n 50 miljoen euro netto per jaar), maar omdat hij in juni transfervrij is kan hij wel rekenen op een stevige tekenpremie van 150 miljoen euro, die over vijf jaar zou worden betaald. “Als Luka Modric komende zomer vertrekt, zal Mbappé ook diens rugnummer 10 overnemen”, schrijft de BBC nog.

Vorige week lekte het nieuws uit dat Mbappé aan PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi had verteld dat hij de Franse hoofdstad officieel verlaat. De weg naar Madrid lag zo helemaal open. Op een officialisatie van de deal zou het sowieso wachten zijn tot het moment dat blijkt dat PSG en Real elkaar dit jaar niet meer kunnen treffen in de Champions League.

Mbappé, 21 goals in 20 matchen dit seizoen, startte afgelopen weekend door alle transferperikelen op de bank. De Parijse topclub had het niet onder de markt bij Nantes. Twee minuten na de openingsgoal van Hernandez viel de sluipschutter in. Tien minuten voor affluiten zorgde hij vanop de stip voor de 0-2-eindstand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *