Thu. Sep 19th, 2024

Antwerp verloor voor het eerst een thuiswedstrijd dit seizoen. KV Mechelen voetbalde het best, kreeg de meeste kansen, scoorde en won verdiend.

De Bosuil op zaterdagavond. Antwerp versus KV Mechelen. Dat is veel volk en een aangename sfeer. Goed voetbal? Bij momenten. De landskampioen had het lastig tegen een goed gestructureerd Malinwa. De Great Old ontwikkelde te weinig tempo, kwam niet aan kansen. Ondrejka testte de vuisten van Coucke, Doumbia en Ekkelenkamp trapten ver naast. Vlak voor de rust kreeg KV Mechelen een grote kans op de 0-1. Foulon zette zich door, werkte goed af, maar zag zijn poging van de lijn gekeerd door Alderweireld.

En dan eiste scheidsrechter De Cremer plots een hoofdrol op.

Slimani ging in duel met Janssen en liet daarbij zijn arm wapperen volgens de ref. Hij wees naar de stip. Maar Alderweireld – vorige week nog twee keer gescoord vanop de stip – gleed weg en trapte naast.

KV Mechelen kwam het beste uit de kleedkamer. Met goede combinaties en snelle omschakelingen. Slimani speelde Mrabti vrij, de Zweed mikte op de paal. Een wake-upcall voor Antwerp zou je denken.

Alleen… Malinwa speelde clever. Ondrejka verloor de bal aan Antonio. Via Slimani mocht Mrabti opnieuw op doel afgaan. Deze keer scoorde hij wel – Butez had geen reactie.

Onverdiend was die voorsprong niet. Mark van Bommel bracht met Ilenikhena een tweede spits. Probeerde zo de druk en het ritme te verhogen. Zonder veel succes. Een schot van Bataille ging over. KV Mechelen van zijn kant kon de wedstrijd tien minuten voor tijd helemaal op slot doen na alweer een snelle counter. Lauberbach omspeelde Butez, maar werkte af in het zijnet. Foulon botste dan weer op de Antwerp-doelman.

Ook in het slot kwam er te weinig van de Great Old. Geen inspiratie, niet genoeg dadendrang. Zij hadden ‘a bad day at the office’. Malinwa profiteerde daar optimaal van.