Thu. Sep 19th, 2024

Een week voor zijn ‘cross van het seizoen’ – het WK in Tabor – was de zege in Hoogerheide opnieuw voor Mathieu van der Poel. De Nederlander liet zich bij zijn aankomst wel opmerken met een opvallend zegegebaar. Wat zat erachter?

De armen gingen niet uitbundig in de lucht, dat ondanks een zevende overwinning in Hoogerheide. Mathieu van der Poel maakte bij het overschrijden van de meet een cirkeltje met duim en wijsvinger. Een welbedoeld teken, bleek achteraf. Van der Poel z’n zegegebaar bleek deel van een grootser plan.

“Het was voor een genderreveal voor mijn neef die papa wordt”, vertelde de wereldkampioen veldrijden achteraf. “Ik had de eer om het geslacht bekend te maken. Een cirkeltje als het een meisje zou worden, een duimpje voor een jongetje. Het wordt dus een meisje.”

De dag waar zijn hele winter om draait: na een uitstekende crosscampagne moét zondag de climax volgen. “Anders is mijn seizoen niet geslaagd”, zegt Mathieu van der Poel. Via supercompensatie heeft hij er ook speciaal naartoe gewerkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *