Thu. Sep 19th, 2024

Na de winterslaap barst het wegseizoen stilaan weer volop los. Op deze pagina blijft u op de hoogte van al het nieuws in wielerland.

Lennert Van Eetvelt (22) heeft op Mallorca de Trofeo Serra Tramuntana gewonnen. Onze jonge landgenoot van Lotto Dstny was na een lastige koers in een sprint sneller dan medevluchters Aleksandr Vlasov en Brandon McNulty. Voor Van Eetvelt is het pas de tweede profzege, nadat hij vorig jaar al een rit in de Sibiu Cycling Tour won.

Remco Evenepoel krijgt begin april in de Ronde van Baskenland (1-6/4) heel wat lekkers voorgeschoteld. De Spaanse WorldTour-rittenkoers doorkruist in editie 63, ter gelegenheid van haar eeuwfeest, alle Baskische provincies en doet daarbij liefst 22 beklimmingen aan. Starten doet de ‘Itzulia’ met een tien kilometer lange individuele tijdrit in en rond Irun, waarbij halfweg een 1,7 kilometer lange helling van gemiddeld 5,2% moet worden overwonnen en de finish oploopt tot 10%. De tweede etappe maakt een klein ommetje over Frans grondgebied. De koninginnenrit over zeven hellingen (waarvan drie van eerste categorie) staat op de slotdag in en om Eibar geprogrammeerd. Naast Evenepoel sieren alvast ook Jonas Vingegaard, Primoz Roglic, Simon Yates, Thomas Pidcock, David Gaudu, Richard Carapaz, Egan Bernal, Mattias Skjelmose Jensen en Cian Uijtdebroeks de deelnemerslijst. (JDK)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *