Thu. Sep 19th, 2024

Daniele De Rossi heeft z’n start niet gemist als hoofdtrainer van AS Roma. Met dank aan zijn spits, Romelu Lukaku. De Rode Duivel scoorde de openingstreffer en zorgde even later voor een heerlijke pre-assist.

Vijf wissels bij AS Roma na de kansloze nederlaag tegen AC Milan. De nieuwe coach Daniele De Rossi wilde z’n stempel drukken en Mourinho snel laten vergeten in de thuiswedstrijd tegen Hellas Verona. In de aanval geen wijzigingen. Een spits als Romelu Lukaku zet je namelijk niet snel op de bank.

Z’n ploegmaats zoeken hem graag op. Soms iets té graag. Edoardo Bove stond alleen voor doel, maar legde dan terug op Big Rom. Afwerken lukte niet, weg kans. Tien minuten later kon El Shaarawy een drietal spelers knap afhouden. De Italiaan keek ook nog goed rond en bediende de ingelopen Lukaku. Deze keer wel raak. Zijn negende van het seizoen.

Lukaku kwam steeds beter in de wedstrijd – ook voetballend. Net voor het halfuur zette de Rode Duivel zich door op rechts. De voorzet die dan volgde mag gezien worden. El Shaarawy devieerde nog en Pellegrini kon afwerken. Wat een start voor De Rossi.

Het moeilijkste dan al achter de rug. Folorunsho leek de spanning terug te brengen met de aansluitingstreffer net na de rust, maar die werd afgekeurd door een aanvallende fout. Verona weigerde bijzonder lang om de spanning terug te brengen. Na hands bij de Romeinen ging de bal op de stip, maar Duric knalde die strafschop net niet de hoofdstad uit.

Folorunsho probeerde het dan maar eens van ver. Deze keer wél met succes. Rui Patricio zag er niet goed uit, maar dat maakte niets uit voor de bezoekers: 2-1.

Een gevaarlijk slotoffensief kwam er niet meer. AS Roma weet opnieuw wat winnen is.