Thu. Sep 19th, 2024

Anderlecht zal het ook zondag op OHL zonder Jan Vertonghen en Thomas Delaney moeten stellen. Daar verandert de uitgestelde bekerwedstrijd tegen Union en de paar extra dagen rust niets aan. Vertonghen koestert wel nog de hoop om fit te geraken voor het bekerduel van volgende week donderdag tegen Union.

Vertonghen en Delaney missen ook duel tegen OHL, recordinternational hoopt wel op bekermatch tegen Union

Dat Jan Vertonghen het bekerduel tegen Union zou moeten laten schieten, stond al vast. Nu blijkt dat Anderlecht het ook zondag, voor het eerste competitieduel van 2024 op bezoek bij OHL, zonder z’n recordinternational zal moeten doen. Ook Thomas Delaney zal die wedstrijd tegen OHL aan zich voorbij moeten laten gaan. Dat betekent dat Brian Riemer nog steeds een beroep zal moeten doen op een nooddefensie. Tegen Union was de Deen in elk geval van plan om met Théo Leoni achteraan aan de zijde van Debast te spelen. Afwachten of hij ook tegen Leuven vasthoudt aan datzelfde plan.

Training indoor

De afgelaste bekerwedstrijd tegen Union is verschoven naar volgende week donderdag. Om 20u30 spelen Union en Anderlecht dan hun kwartfinale van de Croky Cup. Twee Brusselse derby’s in een tijdspanne van vier dagen, want de zondag die erop volgt is Union te gast in het Lotto Park voor het burenduel in de competitie. Er bestaat een mogelijkheid dat de geteisterde enkel van Jan Vertonghen wel voldoende hersteld is voor de bekerclash, maar groot is die kans niet. Voor Delaney komt ook de wedstrijd in de beker nog te vroeg. Door het afgelaste duel tegen Union bracht Anderlecht ook een paar wijzigingen aan in z’n planning. Deze namiddag werd er indoor getraind op de jeugdacademie. Een pittige en intense training. Daardoor kan de geplande vrije donderdag vandaag behouden blijven. (KDZ)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *