Thu. Sep 19th, 2024

BORA-hansgrohe heeft een streep getrokken onder de zaak Cian Uijtdebroeks. Het Duitse team deed een onderzoek naar het vermeend pestgedrag waar onze landgenoot mee te maken kreeg, maar daar beweren ze dat er geen bewijzen van zijn. “We hebben echt niks gevonden.”

Renners is gevraagd om niet te praten over de affaire en de ploegleiding verkiest vooruit te kijken na alle hetze in de marge van de transfer van Uijtdebroeks van BORA-hansgrohe naar Visma-Lease a Bike. “Dit was een slechte zaak voor de ploeg en voor de sport”, aldus sportieve baas Rolf Aldag op de persdag van BORA-hansgrohe. “Er is nu een oplossing en daar willen we het bij laten. Maar wij nemen deze zaak wel ernstig.”

Uiteraard wil Aldag niet de baas zijn van een ploeg waar pestgedrag bestaat. “Dat wil je niet in je team. We hebben dat onderzocht, we hebben al onze renners gehoord, maar we hebben echt niks gevonden. Dat zegt natuurlijk niks over de emotie die Cian heeft gevoeld. Ik zeg alleen dat wij geen enkel signaal gevonden hebben dat hij werd uitgesloten of werd gepest. Waar ik mee blijf zitten, is: als er iets is gebeurd in de Vuelta, waarom heeft hij dat toen niet meteen op tafel gelegd?”

Intussen kijkt BORA-hansgrohe weer naar de toekomst. Uijtdebroeks verliet het nest, maar met Primoz Roglic haalde het wel een topper binnen. Met hun aanwinst willen de Duitsers de wielerhemel bestormen. Daarnaast wordt Red Bull straks meerderheidsaandeelhouder – als de Oostenrijkse mededingingsautoriteit groen licht geeft. “Dit doet dromen als je ziet wat Red Bull in andere sporten heeft verwezenlijkt”, zegt Rolf Aldag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *