Thu. Sep 19th, 2024

Mathieu van der Poel (28) heeft ook in Zonhoven getoond dat hij een klasse apart is. De wereldkampioen wachtte een dikke twintig minuten om zijn duivels te ontbinden, maar knalde daarna indrukwekkend weg van de tegenstand. Hij keek niet meer achterom en won zijn tiende veldrit van het seizoen. Joris Nieuwenhuis en Laurens Sweeck mochten mee op het podium.

Van der Poel keek in de openingsfase de kat uit de boom, maar in de vierde van acht ronden was zijn moment gekomen. Met een verschroeiende versnelling reed hij iedereen los uit het wiel. Nieuwenhuis en Nys probeerden nog te reageren, maar tevergeefs.

De strijd om de tweede stek was net iets spannender. Ronhaar, Nieuwenhuis, Sweeck en Vandebosch legden elkaar het vuur aan de schenen. Uiteindelijk won Nieuwenhuis het pleit en ook Laurens Sweeck mocht mee op het podium. Sweeck lijkt – na een tegenvallend seizoen – klaar voor het Belgisch kampioenschap. Voor Van der Poel was het zijn 10e overwinning op een rij en zijn 400ste zege op twee wielen – fenomenaal.

In een eerste interview na afloop werd Van der Poel geconfronteerd met het feit dat de Nederlander zopas zijn 400ste zege uit zijn carrière behaalde. “Dat zijn er veel”, reageerde de wereldkampioen. “Ik ben heel blij met hoe het gaat. De eerste ronde was er een aan een vrij stevig tempo. Na de eerste keer dat we uit de put gereden kwamen, fietste ik naar boven waar de rest van de fiets moest. Ik heb vervolgens gekozen om als eerste dat stuk aan te vatten.”

De zege in Zonhoven zorgt voor een 10 op 10. “Op school heb ik dat niet zo heel veel gehaald. (lacht) Vorig jaar was het helemaal anders. Ik kijk ernaar uit om nu naar Spanje te vertrekken. Benidorm wordt mijn volgende cross. Vorig jaar zagen we hoe moeilijk dat is om die cross naar je toe te trekken. Ik wil gewoon nog het WK in Tabor winnen. Daar ligt mijn focus op.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *