Thu. Sep 19th, 2024

Alleswinnaar Mathieu van der Poel (28) heeft ook in Koksijde zijn dominantie geëtaleerd en soleerde naar een nieuwe zege. “Ik kan sowieso nog beter richting het WK”, zei Van der Poel stellig na afloop.

De verrassende Pim Ronhaar hield het langst zicht op de wereldkampioen en werd tweede, Wout van Aert mocht na een inhaalrace nog mee op het podium.

Een dikke vijf minuten. Meer had Mathieu van der Poel niet nodig om in de Duinencross van Koksijde te tonen wie de koning van het veld is. Sweeck en Van Aert kende een prima start en konden een handvol minuten aanklampen, maar toen achtte de wereldkampioen zijn moment gekomen. En moest voor de negende keer op rij iedereen ‘pas’ zeggen.

Al was dat (even) buiten de verrassende Pim Ronhaar gerekend. De Nederlander stond op nieuwjaarsdag in Baal al op het podium en bewees ook in het zand dat hij in een prima vorm verkeert. Ronhaar hield als laatste zicht op Van der Poel en naderde zelfs even tot op zeven seconden, maar hem bijbenen zat er nooit in. Ook Ronhaar moest zijn meerdere erkennen in de wereldkampioen, al hield hij wel knap stand op de tweede plaats.

Wat met Van Aert, horen we u denken? Hij betaalde zijn beukwerk in de achtervolging op Ronhaar (en Van der Poel) later in de cross cash en zakte zelfs even weg naar de vijfde plaats. In de voorlaatste ronde vond Van Aert dan toch z’n tweede adem en rolde hij achtereenvolgens Vermeersch en Van der Haar – leider in het X²O-klassement – nog op. ‘WvA’ alsnog mee op het podium, hij kietelde nummer twee Ronhaar zelfs nog even. Hoe dan ook een leuk verjaardagscadeautje voor z’n oudste zoontje Georges, die vandaag drie jaar wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *