Thu. Sep 19th, 2024

Twee goals en een assist. Atalanta-coach Gasperini verwachtte een reactie van Charles De Ketelaere, hij heeft ze gekregen. In de Coppa Italia, tegen Sassuolo, was ‘CDK’ maar liefst drie keer beslissend. Zijn strafste prestatie in het shirt van Atalanta.

De Ketelaere opende voor rust knap en beheerst de score. En dreef zijn stats daarna op tot 6 goals en 5 assists in alle competities. Eerst zette hij de 2-0 op het bord nadat hij een aflegger van Miranchuk perfect afwerkte. Nadien kroop ‘CDK’ in de rol van aangever en bood hij Miranchuk het derde doelpunt aan. Atalanta stoot zo dankzij De Ketelaere en een 3-1-zege door naar de kwartfinales van de Coppa Italia.

De prestatie van De Ketelaere tegen Sassuolo was zijn strafste tout court bij de Italiaanse challenger. Afgelopen weekend was hij in de Serie A verrassend 90 minuten lang op de bank gebleven.

Het kan dat zijn goeie dag De Ketelaere nu plots een basisplaats oplevert in het duel van zondag tegen AS Roma, met ‘Big Rom’. Gasperini gaf speerpunt Scamacca relatieve rust tegen Sassuolo. Zijn beste speler, Ademola Lookman, vertrok ondertussen naar de Africa Cup.

Atalanta neemt het volgende week in de kwartfinale van de Coppa op tegen … AC Milan, de moederclub van ‘CDK’. De terugkeer van De Ketelaere naar San Siro.

Coach Gasperini: “Ik kan over iedereen iets positief zeggen. Miranchuk, Holm en De Ketelaere hebben het goed gedaan. Kwaliteitsspelers als De Ketelaere passen zich altijd goed aan. Wat dat betreft is er nooit een probleem geweest. Hij heeft nu veel meer vertrouwen, hij verkeert in een betere conditie. Dit was een goed signaal, beter dan diegene die hij tot nu toe heeft uitgezonden. Ik ben erg tevreden over hem. Maar niet alleen vandaag. Hij is een intelligente jongen die zichzelf altijd geeft en altijd beter wil worden.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *