Thu. Sep 19th, 2024

Remco Evenepoel mikt in 2024 resoluut op de Ronde van Frankrijk. Om in zijn eerste Tour niets aan het toeval over te laten, ging de Belgische kampioen van Soudal Quick-Step in de laatste dagen van 2023 al enkele ritten van de Tour verkennen.

Evenepoel deed die verkenningen in het geheim, het is meteen ook de reden waarom het tussen 27 en 30 december opvallend stil bleef op zijn Strava-profiel. Hij was die dagen samen met ploegmaat Louis Vervaeke, ploegleider Klaas Lodewyck, mecanicien Nicolas Coosemans en verzorger David Geeroms op pad in Frankrijk. Een wielerfan spotte Evenepoel op gravelstroken van het Tours-parcours en postte bovenstaande beelden op ‘X’.

Ook Dario Kloeck was van de partij in Frankrijk. Kloeck is de neef en goede vriend van Evenepoel. Hij werkte de voorbije jaren als fietsenmaker in Aartselaar, maar staat vanaf dit jaar ook als mecanicien op de loonlijst van Soudal Quick-Step.

Evenepoel en co verkenden de zevende, achtste en negende rit. De zevende rit is de tijdrit in het hartje van de Bourgogne, rit acht is een overgangsrit en rit negen is de gravelrit in en rond Troyes. Omdat Soudal Quick-Step nog niet officieel heeft bekend gemaakt dat Evenepoel de Tour zal rijden, wil het niet reageren op het resultaat van de verkenningen.

Evenepoel is inmiddels al terug aan het trainen in het Spaanse Calpe. Op maandag 8 januari vervoegt hij er zijn ploegmaten voor de tweede ploegstage in de aanloop naar het wegseizoen. Op 14 februari schiet Evenepoel zijn wegseizoen op gang in de Ronde van de Algarve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *