Thu. Sep 19th, 2024

Liverpool heeft op nieuwjaarsdag de koppositie in de Premier League wat steviger in handen genomen. De ploeg van trainer Jürgen Klopp won in de stromende regen de thuiswedstrijd op Anfield met 4-2 van Newcastle United. Cody Gakpo nam de derde goal van Liverpool voor zijn rekening, Sven Botman maakte de tweede van Newcastle.

Met 45 punten heeft Liverpool 3 punten afstand genomen van Aston Villa. Manchester City en Arsenal volgen met 40 punten.

Virgil van Dijk begon in de basis bij Liverpool, Ryan Gravenberch en Gakpo vielen in de tweede helft in. Botman speelde de hele wedstrijd bij Newcastle.

Liverpool schoot in de eerste helft achttien keer op doel, maar een goal leverde dat niet op.

Spits Mohamed Salah kreeg de beste kans na ruim twintig minuten. Hij mocht aanleggen vanaf 11 meter nadat Botman Luis Díaz neerhaalde in het strafschopgebied. Salah miste echter de penalty.

Na rust was het wel raak voor Liverpool. Salah maakte de 1-0 na een mooie combinatie via Díaz en Darwin Núñez. Het was de 150e goal van Salah voor Liverpool in de Premier League. De club moet hem de komende weken missen, omdat de spits met Egypte meedoet aan de Afrika Cup.

Geheel onverwachts maakte Newcastle in de 54e minuut gelijk. Alexander Isak werd vrijgespeeld en plaatste de bal keurig achter doelman Alisson. Liverpool kwam via Curtis Jones en Gakpo op 3-1, waarbij de international van Oranje een voorzet van Salah van dichtbij intikte. Botman kopte vervolgens Newcastle naar 3-2, maar de thuisploeg kreeg tegen het einde van de wedstrijd opnieuw een strafschop. Deze keer miste Salah niet.

Na afloop deed trainer Jürgen Klopp weer zijn traditionele juichen voor de fanatieke fans van Liverpool, The Kop. De Duitser deed dit echt iets te enthousiast en verloor zijn trouwring. Na een tijdje zoeken vond hij deze toch terug op het gras. Met een glimlach en een kus op de ring besloot hij de zoektocht.