Thu. Sep 19th, 2024

Burnley heeft niet kunnen stunten tegen Aston Villa. De ploeg van Vincent Kompany speelde een degelijke partij, maar door een laat penaltydoelpunt van Douglas Luiz bleven ze wederom met lege handen achter.

Het treffen tussen Aston Villa en Burnley stelde allesbehalve teleur. Iets voor het halfuur zocht Bailey (ex-Racing Genk) naar zijn goede linker en knalde hij het leer staalhard tegen de netten. Burnley was niet aangeslagen, want enkele minuten later hing Amdouni de bordjes in evenwicht. Toch was het Villa dat met een voorsprong de kleedkamer opzocht. Diaby rondde een knappe assist van Watkins eenvoudig af.

Na rust leek Burnley een vogel voor de kat na een domme tweede gele kaart voor Berge, maar Foster (ex-Westerlo) bracht de ploeg van Kompany langszij. Hij verschalkte Martínez in zijn korte hoek. Burnley leek dus een punt uit de brand te slepen, maar in de slotfase kreeg Aston Villa nog een strafschop en Douglas Luiz zette die elfmeter feilloos om. Burnley blijft met 11 punten op een degradatieplaats staan.

Kompany had het achteraf moeilijk met enkele scheidsrechterlijke beslissingen. “De eerste gele kaart voor Berge was licht gegeven. De penalty in het slot: ook erg licht. Het tweede geel en dus rood voor Berge: ook soft. Waarom werden die beslissingen zo fors, zo brutaal gemaakt? Hier blijf ik toch wel gefrustreerd achter. Dat is teleurstellend. Het handspel bij Villa was voor mij ook duidelijk. Maar dit zag de scheidsrechter dan weer niet… Dat is een gebrek aan consistentie. Maar ik ben enorm trots op mijn jongens. We speelden soms echt fantastisch.”

“Morgen zal ik er waarschijnlijk anders naar kijken. En focus ik mij op wat wíj beter moeten doen. Maar vandaag kan je het mij niet kwalijk nemen dat ik mij zo voel. Dat de referees vandaag de fine margins hebben bepaald.” 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *