Thu. Sep 19th, 2024

Felipe Nystrom, de Costa Ricaanse gedubbelde die na een selfie met het publiek in Gavere een beuk kreeg van Mathieu van der Poel, heeft gereageerd bij Sporza. De 40-jarige veldrijder is er het hart van in en denkt zelfs aan stoppen. “Ik wil Mathieu zeggen hoezeer het mij spijt.”

Felipe Nystrom reageerde aangeslagen op de gebeurtenissen van gisteren. Niet alleen voelt hij zich schuldig voor het hinderen van Van der Poel, Nystrom zit vooral in met de vele scherpe reacties die de wereld in werden gestuurd. Zowel aan het adres van zichzelf als aan dat van Van der Poel.

“Ik voel me verschrikkelijk”, vertelt Nystrom. “Het was 1.000% mijn fout wat daar gebeurde. Mathieu moest mij duwen – het had zelfs harder gemoeten. Ik stond in de weg en voel mij er heel slecht over. Ik ben bezorgd om het feit dat Mathieu misschien haatberichten krijgt.”

“Sommige mensen sturen me dat ik dom ben, maar anderen zeggen dat Van der Poel gemeen was en mij niet hoefde te duwen. Het is afschuwelijk dat hij een negatieve impact zou ervaren door een situatie waar ik hem in bracht. Ik wou dat ik Mathieu in de ogen kon kijken om te zeggen hoezeer het mij spijt.”

De Costa Ricaan is er zodanig het hart van in dat hij denkt aan stoppen. “Ik had een droom en heb die verwezenlijkt, maar mijn fout is te groot voor mij om nog verder te doen. Na de cross in Hulst volgende week ga ik gewoon vertrekken. Ik moet de gevolgen dragen van mijn acties, ik heb mensen teleurgesteld.”

Van der Poel hoopt dat het niet zover komt in een reactie bij Sporza. “Ik las dat hij zich excuseert, maar dat moet niet. Ik was ook niet kwaad op hem. Felipe heeft een inschattingsfout gemaakt en dat kan gebeuren. Iedereen maakt wel eens een foutje. Daarvoor moet hij zijn droom zeker niet opgeven.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *