Thu. Sep 19th, 2024

Racing Genk-Antwerp gaat gewoon door. De Limburgers vroegen om de match uit te stellen na de hetze in de verloren wedstrijd tegen Anderlecht, maar kregen geen gehoor. Ook hun vraag voor een uitzonderingsmaatregel om de geschorsten Joseph Paintsil en Daniel Muñoz te kunnen opstellen kreeg geen vervolg. De Limburgers spelen daardoor onder voorbehoud. Over het herspelen van Anderlecht-Genk is nog geen duidelijkheid. Die beslissing valt wellicht niet meer dit kalenderjaar.

De Limburgers vroegen na het tumult in het Lotto Park uitstel voor de match tegen Antwerp. En als de wedstrijd toch zou doorgaan, zoals ook gebeurde, dat het dan met Joseph Paintsil en Daniel Muñoz zou zijn. Zij liepen in de match tegen Anderlecht tegen een schorsing aan. “Als we moeten spelen zonder hen gaat dat sowieso invloed hebben. Maar dat vechten we dus aan: je kan toch geen kaarten krijgen in een match die je (misschien, red.) niet gespeeld hebt?”, verwees Genk-coach Vrancken maandagochtend bij ‘VTM NIEUWS’ naar de klacht om de partij tegen Anderlecht te laten herspelen door een scheidsrechterlijke dwaling. Hun vraag kreeg geen gehoor, Paintsil en Muñoz zaten niet bij de selectie.

Of de match tegen Anderlecht ook effectief herspeeld wordt, weten we ten vroegste binnen twee weken. De Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal, het orgaan dat de klacht van Genk moet behandelen, zal wellicht geen uitspraak meer doen voor het einde van het kalenderjaar. Mogelijk komt er ook volgende week, de eerste van het nieuwe jaar, nog geen beslissing.

Nog dit: Wouter Vrancken kreeg ook rood van scheidsrechter Nathan Verboomen. De coach is er tegen Antwerp wél gewoon bij. Vrancken moet een schorsingsvoorstel krijgen, waarop Genk al dan niet akkoord mee kan gaan. Aangezien de club in een later stadium zelfs nog in beroep kan gaan – Genk gaat dat ongetwijfeld doen – zit Vrancken gewoon op de bank voor de heruitgave van de titelmatch van vorig jaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *