Thu. Sep 19th, 2024

Na de uithaal tegen Antwerp in de Champions League, leek Barcelona op een ontnuchtering te stuiten in La Liga. Laagvlieger Celta de Vigo stond tot tien minuten voor tijd 0-2 voor op Montjuïc, maar Barça keerde de scheve situatie nog hélemaal om.

Lewandowski en Cancelo zorgden voor extase en 3-2-winst.

Als je je Champions League-opener met 5-0 wint, dan mag Celta de Vigo thuis toch geen probleem vormen? Barcelona was het seizoen gestart met 13 op 15, Celta telde amper 4 punten. Cijfers die voor zich spreken. Een nieuwe walk-over werd het vier dagen na het bezoek van Antwerp echter niet, integendeel.

Het Estadi Olimpic werd na twintig minuten een eerste keer met verstomming geslagen toen Strand Larsen mistasten van Koundé afstrafte. 0-1 voor Celta, het eerste tegendoelpunt van Barça in de tijdelijke thuisbasis. De Blaugrana vonden de gelijkmaker maar niet ondanks enkele wenkende kansen en dat werd ijskoud afgestraft door Celta. Douvikas dompelde Montjuïc dertien minuten voor tijd in rouw. Een eerste nederlaag van het seizoen wenkte.

Wat vervolgens in acht dolle minuten gebeurde, hield niemand voor mogelijk. In minuut 81 en 85 ontbond wie anders dan Robert Lewandowski zijn duivels, in minuut 89 werkte Cancelo een prachtige assist van Gavi in doel. Het Estadi Olimpic in extase, ook coach Xavi was door het dolle heen. Barcelona blijft met 16 op 18 ongeslagen.