Thu. Sep 19th, 2024

Weer een miljoen erbij, na die snelle goal tegen Barcelona. Het zal de interesse alleen maar doen toenemen, waardoor de vraag zich opwerpt: vertrekt Arthur Vermeeren (18) deze winter bij Antwerp? CEO Sven Jacques kan het niet uitsluiten, Vermeeren zelf is naar eigen zeggen niet bezig met een transfer. Onze analisten zien hem al in de Bundesliga. “Doe maar Bayern.”

Antwerp sloot z’n eerste Champions League-avontuur af met een stuntzege van formaat tegen het grote Barcelona. De 18-jarige Arthur Vermeeren krikte met de vroege openingsgoal z’n marktwaarde nog wat op. Zijn match tout court kon op lof rekenen van onze analisten Jan Mulder en Gilles De Bilde in de studio.

“Barcelona speelde dan wel niet dat geweldige tiki-taka á la Barcelona, maar daarom is het net moeilijker om zo tussen de linies door te spelen, wat Vermeeren 90 minuten lang deed. Het was een hele knappe prestatie van hem”, opende Mulder.

“Ik wil vooral benadrukken wat een ‘down to earth’-jongen hij is”, zegt De Bilde. “Voetjes op de grond, rustig, klaar en duidelijk in zijn analyse. Of hij bij Antwerp blijft? De realiteit in het voetbal vandaag en zeker voor een Belgische club is, als er iemand komt die 35 miljoen op tafel legt, dat je hem moet laten gaan. Zo simpel is het.”

Waar die toekomst voor Vermeeren dan moet liggen, zijn onze analisten niet aan uit. “Manchester United? Dat is een slangenkuil. Zou ik niet doen. Dan kun je beter bij Antwerpen blijven”, aldus Mulder. “Ik zie hem wel in de Bundesliga. Bayern München!”

De Bilde: “Vooral in een ploeg die balbezit speelt. Kijk, vorig jaar vroegen we ons af of hij in de competitie kon bevestigen. Hij heeft dat gedaan. Daarna was het de vraag wat hij kon brengen in de Champions League. Wel, hij heeft zijn wedstrijden gespeeld. Hij is nooit ten onder gegaan. Het is duidelijk dat hij het hoogste niveau aankan.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *