Thu. Sep 19th, 2024

De eerste van het seizoen: zaterdag staat Wout van Aert (29) weer aan de start van een veldrit. In Essen wacht voor de negende keer in zijn crosscarrière een spreekwoordelijke eerste schooldag. Hoe verging hem dat in het verleden?

Verwacht Wout van Aert maar meteen bij de eerste drie in de uitslag in Essen. Bij de start van zijn vorige acht campagnes in het veld stond hij zeven keer op het podium. Drie keer won hij meteen, één keer belandde hij op een vijfde plaats – al was dat in de winter van 2019-2020 met een lange revalidatie in de benen na zijn zware val in de Tour-tijdrit naar Pau.

Behoort een vierde zege bij zijn eerste beurt in het veld tot de mogelijkheden? Die kans is groot. Eerst en vooral omdat onze landgenoot altijd met een goeie basisconditie aan zijn crosswinter start. In de tweede plaats ook omdat een groot deel van de tegenstand de Exact Cross in Essen laat schieten. Onze analist Niels Albert verwees er in zijn wekelijkse column naar.

“Komende zaterdag maakt Wout van Aert zijn rentree in het veldrijden. Sommige renners zijn op stage vertrokken, anderen zullen onderweg zijn naar de Wereldbekercross in Val di Sole. Op dat moment rijdt Van Aert in Essen zijn eerste cross van een nieuwe winter. En dat wordt dan waarschijnlijk een makkelijke overwinning voor Wout. Gebrek aan competitie geen bezwaar. Want wie gaat hem kloppen?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *