Thu. Sep 19th, 2024

Anderlecht is optimistisch over een snelle terugkeer van Kasper Dolberg, Thorgan Hazard, Francis Amuzu en ene Yari Verschaeren. Misschien zijn ze er tegen Westerlo al bij, misschien niet. De focus ligt op de drukke decembermaand. Ondertussen maakte paars-wit de komst van de Japanse spits Goto (18) officieel.

Dolberg kreeg afgelopen weekend een tik tegen de enkels. Onderzoeken zondagavond wezen uit dat de schade relatief beperkt was. Hazard is op de terugweg na knieproblemen. Amuzu was enkele weken op de sukkel met z’n adductoren.

Verschaeren maakte vorige week zijn comeback bij de Futures nadat hij in maart zijn kruisbanden had gescheurd. Hij speelde een uur. Afwachten of hij opnieuw minuten maakt bij het tweede elftal, of coach Brian Riemer hem meteen opneemt in de kern van het A-team.

Het is niet uitgesloten dat één of meerdere spelers van het viertal in de kern zullen zitten tegen Westerlo. Maar Anderlecht kijkt vooral naar de langere termijn. Het wil geen risico’s nemen.

Toch bestaat er optimisme over een snelle terugkeer. De bedoeling is dat ze in december weer helemaal fit zullen zijn. Geen overbodige luxe met een dubbele confrontatie tegen Standard (beker en competitie), Antwerp, Genk en Cercle Brugge voor de boeg.

Ondertussen maakte Anderlecht de komst van Keisuke Goto (18) ook officieel. De Japanse aanvaller zal in januari aansluiten bij de RSCA Futures. Hij wordt een jaar lang gehuurd van Júbilo Iwata met aankoopoptie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *