Thu. Sep 19th, 2024

Een heerlijke goal van Kawabe als hoogtepunt van een feestavond op Sclessin. Standard was te sterk voor een bijzonder matig Racing Genk. Op deze manier gaan de Limburgers donderdag niets rapen in Fiorentina.

Standard vierde zijn 125-jarig bestaan met een indrukwekkende lichtshow net voor de wedstrijd. De files rondom het stadion namen ze er bij. Sclessin daverde. Het inspireerde beide ploegen niet in de beginfase.

Price trapte overhaast naast, Bonsu Baah mikte aan de overkant over. De Rouches controleerden zonder grote kansen bij mekaar te voetballen. En de Luikenaars mochten blij zijn dat ze na twintig minuten niet op achterstand stonden. El Khannouss speelde Zeqiri aan, die controleerde en trapte knap voorbij Bodart. Maar de Zwitser stond een teen buitenspel, de VAR keurde de goal af.

Voorts voetbalde Genk zeer matig en nonchalant voor hun doen. Alsof het hen allemaal niet interesseerde. Weinig druk naar voren, amper goede combinaties. De Limburgers gaven bovendien veel ruimte weg. Price kopte een voorzet van Canak voorbij Vandevoordt, Heynen haalde de bal net voor de lijn weg. Kawabe besloot dan weer te slap in de handen van Vandevoordt, Kanga mikte naast.

Genk kwam beter uit de kleedkamer, probeerde de wedstrijd in handen te nemen. Zonder grote kansen te creëren. Het was voor beide ploegen ploeteren in de tweede helft. Tot Kawabe het duel openbrak. Hij trapte een voorzet van Canak in één tijd voorbij Vandevoordt. De timing van de Japanner was perfect. Genk moest nu komen. El Khannouss trapte naast, invaller Hrosovsky schoot een wenkende kans van aan de strafschopstip op Noubi – dat had altijd de gelijkmaker moeten zijn.

Standard ging in het slotkwartier in overlevingsmodus. De Rouches hielden de boel goed gesloten. Vrancken gooide met Luca Oyen zijn laatste troef op tafel. Hoefkens bracht met Hayden en Dewaele meer zekerheid. Veel kansen voetbalde Genk niet meer bij elkaar. Galarza met een schicht – over. Tolu met een kopbal – over. Het was allemaal niet doortastend genoeg, zonder overleg. Standard heeft na de blamage op de Bosuil twee weken geleden de rug gerecht. Genk trekt met een slecht gevoel richting Conference League-match tegen Fiorentina. In Italië zal het véél beter moeten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *