Thu. Sep 19th, 2024

Erling Haaland (23) van Manchester City staat al jaren bekend als een van de beste spitsen van Europa, maar dat betekent niet dat hij is vergeten waar hij vandaan komt. Dat zette de Noor in de verf door de reiskosten van de supporters van zijn jeugdclub Bryne FK voor het belangrijke play-offduel met Kristiansand te betalen.

Volgens de Noorse TV-zender ‘TV2′ wil Haaland de reiskosten voor ongeveer 200 Bryne-fans vergoeden, maar de club wil de wilde weldoener liever geheim houden. “We kunnen niet meer zeggen dan dat het fantastisch is dat we de gelegenheid hebben om zoveel mogelijk fans naar Kristiansand te helpen”, aldus Bjørn Røken van Bryne.

Een retourticket van Bryne naar Kristiansand kost iets minder dan 700 kronen (ongeveer 60 euro). De fans moeten wel zelf een kaartje voor de wedstrijd kopen. Bij het play-offduel staat promotie naar de hoogste divisie in Noorwegen op het spel.

Haaland speelde vanaf 2005 in de jeugd van Bryne, waar hij nog een seizoen voor het eerste elftal uitkwam. Via Molde, Red Bull Salzburg en Borussia Dortmund arriveerde hij in 2022 bij Manchester City. Met de Engelse club won hij vorig seizoen het landskampioenschap, de FA Cup en de Champions League.

De investering van 12.000 euro zal Haaland ook nauwelijks aan zijn portefeuille voelen. De spits verdient in Engeland 634.000 euro bruto op weekbasis. De reisonkosten van de Bryne-fans kosten hem grofweg gerekend een half dagloon, al gaat het in dit geval uiteraard om de geste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *