Thu. Sep 19th, 2024

Wout van Aert is back in town. De voorjaarskopman van Jumbo-Visma was vandaag te bewonderen op de Paterberg en Oude Kwaremont, tijdens zijn jaarlijkse ‘winterse’ verkenning van de Ronde van Vlaanderen.

Precies 130 dagen voor de Ronde van Vlaanderen verkende Wout van Aert de finale van zijn grote doel in het komende voorjaar. Van Aert deed dat niet alleen. Hij kreeg tijdens zijn fietstocht over de laatste 125 kilometer van de Ronde van Vlaanderen het gezelschap van tien ploegmaten van Jumbo-Visma: Tiesj Benoot, Tosh Van Der Sande, Christophe Laporte, Matteo Jorgenson, Jan Tratnik, Edoardo Affini, Tim van Dijke, Mick van Dijke, Loe van Belle en Per Stand Hagenes. Deze elf zullen ook de vaste kern vormen tijdens de kasseiklassiekers.

Dinsdag waren Van Aert en co. ook al te bewonderen in de Vlaamse Ardennen. Toen reden ze over het parcours van Dwars door Vlaanderen.

Nieuw zijn deze winterse verkenningen van enkele kasseiklassiekers niet. Jumbo-Visma doet het elk jaar in deze periode. Omdat donderdag de teamdag van de ploeg in het Nederlandse Den Bosch op het programma staat, waar alle kledij gepast wordt en de programma’s van de komende maanden worden besproken, zijn alle renners aanwezig en is het gemakkelijk om er meteen een gezamenlijke verkenning van te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *