Thu. Sep 19th, 2024

Eli Iserbyt (26) heeft de Wereldbekerveldrit van Troyes op zijn naam geschreven. De West-Vlaming rekende af met Lars van der Haar. Thibau Nys vond zijn goede benen niet terug en kwam ‘slechts’ als zevende over de streep.

In Troyes werd vandaag de vierde manche van de Wereldbeker afgewerkt. Lars van der Haar en Thibau Nys waren er, in tegenstelling tot gisteren in Merksplas, weer bij. Michael Vanthourenhout verscheen door ziekte ook in Frankrijk niet aan de start.

Kuypers dook als eerste het veld in. Nys – die uit zijn klikpedaal schoot – en Iserbyt gingen allesbehalve goed van start. De slechte start van Iserbyt was te wijten aan een mechanisch probleem. De West-Vlaming had af te rekenen met een platte band. Wie zich daar allemaal niets van aantrok, was Van der Haar. De leider in de Wereldbeker joeg het tempo de hoogte in en ging in de tweede ronde solo.

Niemand leek hem nog te kunnen bijbenen, maar Iserbyt herpakte zich knap en kwam in de vijfde van acht ronden terug. Hij was duidelijk de sterkste man in koers en gooide Van der Haar overboord. De pion van Pauwels Sauzen-Bingoal hield stand en mocht het zegegebaar maken.

Van der Haar moest tevreden zijn met een tweede stek, Nieuwenhuis mocht als derde mee op het podium. Dankzij deze overwinning is Iserbyt de nieuwe leider in de Wereldbeker. Nys bolde uiteindelijk als zevende over de streep.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *