Thu. Sep 19th, 2024

Wout van Aert (29) heeft bij zijn uitje naar Colombia gehint op een deelname aan de Giro volgend jaar. Bij wielerwebsite ‘Mundociclisto’ vertelde hij dat de Ronde van Italië een van zijn grootste doelen in 2024 wordt. De speculaties deden al eerder de ronde, al blijft het wel wachten op zijn definitieve programma dat eind december door Jumbo-Visma wordt bekendgemaakt.

Zijn veldritprogramma is sinds gisteren bekend, op het wegprogramma van Wout van Aert is het nog wachten tot 21 december. Onze landgenoot doet dan op de ploegvoorstelling van Jumbo-Visma zijn doelen uit de doeken voor 2024.

Maar dat Van Aert volgend jaar naar de Giro zou trekken, wordt ondertussen een steeds groter publiek geheim. Eerder maakte de Italiaanse sportkrant ‘La Gazzetta dello Sport’ bekend dat het quasi zeker is dat Van Aert zou starten in de Ronde van Italië.

Het nieuws werd bevestigd noch ontkend door Jumbo-Visma, maar nu heeft Van Aert bij zijn uitstap naar Colombia voor de granfondo ‘El Giro de Rigo’ ook nog eens gehint op een deelname. Op een vraag wat zijn ambities zijn voor 2024 antwoordde onze landgenoot bij ‘Mundociclisto’ “voornamelijk de Ronde van Italië”.

Het parcours van de Giro is een openlijke sollicitatie naar Van Aert. Los van het hooggebergte tellen we minstens een twaalftal scoringskansen in vaak korte geaccidenteerde etappes en vooral een openingsweek die onze landgenoot geweldig moet aanstaan, met enkele mooie perspectieven om de roze trui te bemachtigen.

Volgens ‘La Gazzetta dello Sport’ bestaat de mogelijkheid dat Van Aert zal fungeren als de Giro-kopman van Jumbo-Visma. “Hij neemt ook deel met het oog op de Spelen in Parijs, waar hij Ganna wil verslaan in de tijdrit. Daarom laat hij de Tour de France mogelijk schieten.”

Belangrijk: het blijft wachten op de officiële bevestiging vanuit de ploeg, die de berichtgeving afdoet als speculaties. De agenda’s zijn nog niet bepaald, zo klinkt het. Op de teamvoorstelling van 21 december volgt meer duidelijkheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *