Thu. Sep 19th, 2024

Het shirt mocht uit. Romelu Lukaku speelde tegen Lecce zeker niet zijn beste match voor AS Roma, maar ’t eindresultaat blijft hangen. Die beslissende treffer diep in blessuretijd, nadat invaller Azmoun ook al in de extra tijd de gelijkmaker had gescoord. In twee minuten op en over de middenmoter.

Lukaku’s avond was nochtans zuur begonnen. In Italië had hij er nog geen enkele penalty gemist. Primeur voor ‘Big Rom’ tegen Lecce: hij miste zijn eerste van 19 strafschoppen in Italiaanse loondienst. Die reeks van 100 procent staat niet meer.

Normaal gezien is Paolo Dybala de vaste penaltynemer bij Roma, maar ook Lukaku heeft een reputatie hoog te houden. Bij zijn eerste poging voor Roma verknalde hij het meteen. Die was gewoon slecht getrapt. Lukaku miste zijn laatste strafschop in augustus 2017, toen nog als speler van Man United. Leicesterkeeper Kasper Schmeichel (nu Anderlecht) stopte zijn trap toen.

Lukaku trok de lijn van die misser nadien door. Tot die ene beslissende actie die het Stadio Olimpico deed ontploffen. Daarom hebben ze hem gekocht.

Jose Mourinho gaf zijn spits na het laatste fluitsignaal een dikke knuffel en een kus. Een blijk van dankbaarheid voor zijn redder in nood.

“Het was zijn eerste misser in Italië, de tweede of derde onder mij – ik herinner me nog die in de Europese supercup met Chelsea”, zei de Portugees na de match over de gemiste strafschop van Lukaku. “Maar alleen diegene die durft te trappen, kan missen. Ik ben nooit boos op iemand die mist. Dybala voelde zich niet klaar en we hadden alle vertrouwen in Romelu.”

Mourinho zag dat de gemiste elfmeter meteen in het hoofd van Lukaku kroop. “Ik ken hem beter dan wie ook: Lukaku is een heel, heel emotionele en gevoelige man. Wanneer hij vroeg in de match een penalty mist, doet het pijn in zijn hart voor de rest van de wedstrijd. Daarom kon het niet beter dan dat hij nog het winnende doelpunt scoorde. Dit zal Romelu beter doen slapen en wakker worden met een glimlach op zijn gezicht.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *