Thu. Sep 19th, 2024

Sensatie in de DFB Pokal, het Duitse bekertoernooi. FC Saarbrücken, een derdeklasser, heeft het grote Bayern München op sensationele wijze uitgeschakeld. De nummer 15 van het derde niveau was in eigen huis door een goal in de extra tijd met 2-1 te sterk voor de Rekordmeister.

Bayern begon nog wel goed aan het bekerduel. Thomas Müller opende in de 16e minuut de score voor Bayern, dat vorig seizoen in de kwartfinales werd uitgeschakeld door SC Freiburg. In de extra tijd van de eerste helft maakte Patrick Sontheimer gelijk voor Saarbrücken. Die treffer zorgde al voor een explosie van vreugde in het stadion.

De thuisploeg hield in de tweede helft de aanval van Bayern tegen en stuurde aan op een verlenging. In een tegenaanval in de blessuretijd zorgde Marcel Gaus echter dan al voor een gigantische stunt door de 2-1 voor Saarbrücken binnen te tikken.

Bayern München gaat met een serieuze kater richting de topper bij Borussia Dortmund van zaterdag. De Borussen bekeren op hun beurt wél verder na een 1-0-zege tegen Hoffenheim.

Bij ‘Kicker’ zagen ze dat Bayern zich vooral de tanden stuk beet op de dubbele verdedigingsgordel van Saarbrücken. “Hoog op het veld was er bij de ploeg uit München onvoldoende handelingssnelheid. Het was ook allemaal te onnauwkeurig om de verdediging uit verband te spelen. Bij gebrek aan briljante ideeën overleefde Saarbrücken, maar het deed meer dan dat en was ook een paar keer gevaarlijk. En dan kwam die laatste aanval in de 96ste minuut. De stunt was compleet.”

Bij Saarbrücken klopten ze zich voor de match op de borst met een spandoek waarop verwezen werd naar een legendarische 6-1-overwinning tegen Bayern. “Na een aantal sombere jaren zijn we terug, de geschiedenis zal zich vandaag herhalen.”

“Maar het zag er na een kwartier naar uit dat dat niet per se zou gaan gebeuren”, schrijft ‘Die Welt’. “Na een halfuur waagde de gedisciplineerde thuisploeg zich dan toch naar voren en daarbij stuitte het op soms verrassende gaten. Ze bestraften het slechte werk bij Bayern met een goal laat in de eerste en tweede helft.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *