Thu. Sep 19th, 2024

Na Beringen, Waterloo, Overijse, Woerden en Maasmechelen heeft Fem van Empel met de Koppenbergcross ook haar zesde wedstrijd dit veldritseizoen gewonnen. Wie zal de 21-jarige wereldkampioene komend weekend in het Franse Pontchâteau van de Europese titel houden?

Van Empel liet tijdens de eerste beklimming van de Koppenberg Sanne Cant nog even voor haar uit rijden, tot ze na drie minuten besliste dat het genoeg was geweest. Zonder echt te gaan aanvallen reed Van Empel weg van de rest. Aan de eindmeet zou ze bijna twee minuten pakken op Denise Betsema.

“Dit was een loodzware cross”, opende Van Empel na afloop. “Ik heb hier hard op de pedalen geduwd, probeerde veel vermogen te ontwikkelen maar toch kwam je nagenoeg niet vooruit. Mijn achterwiel draaide meermaals door in de blubber en op de kasseien. Het kwam erop aan zo veel mogelijk de graskanten op te zoeken om toch wat grip te hebben op de omloop.”

De wedstrijd duurde slechts drie ronden. “Ik denk dat het van bij de junioren moet geleden zijn dat ik nog een cross reed die slechts over drie ronden liep”, gaf ze aan. “Je kan je niet voorstellen hoe blij ik ben dat wij hier maar drie ronden moesten rijden. Het was echt loodzwaar. Je kon nooit rustig fietsen, anders viel je om. Het komt er nu op neer om zo snel mogelijk te herstellen. Ik ga wat rust nemen tot zaterdag. Dan volgt een nieuwe dag, een aparte wedstrijd wel dat Europees kampioenschap, maar ik heb er echt zin in.”

De wereldkampioene is de eerste leidster in het regelmatigheidscriterium van de Soudal Ladies Trophy. De Nederlandse heeft echter aangegeven dat ze niet alle wedstrijden van dit klassement zal rijden. Net als vorig jaar trouwens, maar ook toen won ze het regelmatigheidscriterium.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *