Thu. Sep 19th, 2024

Eind december. Dan duikt Mathieu van der Poel (28), zoals verwacht, deze winter voor het eerst het veld in. Dat vertelde de wereldkampioen in Madrid, waar hij dé trekpleister van een criterium was. En ook over het komende wegseizoen lichtte hij al een tipje van de sluier. “De Vuelta is een optie.”

Waar Tadej Pogacar en andere wielersterren present tekenden in Singapore voor een na-Tour-criterium, topte Mathieu van der Poel gisteren de affiche van een criterium in Madrid. Uiteraard won hij ook in z’n regenboogtrui, iets wat hij volgend seizoen vaker wil doen. “Het was een ongelooflijk jaar voor mij”, zei hij in een gesprek met Eurosport. “Ik kijk er nu al naar uit om in deze trui de klassiekers te rijden.”

Maar eerst showt Van der Poel z’n regenboogtrui in het veld – ook daar is hij tenslotte wereldkampioen. “Eind december begin ik eraan”, vertelde hij. “Ik zal 10 à 15 crossen rijden, met het WK (in het Tsjechische Tabor, red.) als laatste wedstrijd. Een beetje hetzelfde als vorige winter, dus.”

In Spanje konden ze het natuurlijk niet laten om bij Van der Poel te polsen naar eventuele Vuelta-plannen. En het antwoord zal de Spanjaarden zeker tevreden gestemd hebben. “Het is een mogelijkheid voor volgend jaar, wat een speciaal seizoen wordt door de Olympische Spelen. We hebben nog niets beslist over mijn programma, maar het is zeker een optie die ik in overweging neem.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *