Thu. Sep 19th, 2024

Arthur Vermeeren betaalt leergeld voor zijn balverlies in de nederlaag tegen FC Porto. Het zit hem duidelijk diep.

Doorheen de tweede helft en net na de wedstrijd keerde het goudhaantje van Antwerp helemaal in zichzelf. Vermeeren stond er bijzonder teleurgesteld bij, keek naar de grond en zei niets meer achteraf. Mark Van Bommel neemt hem niets kwalijk, integendeel: “Ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar dit is goed voor zijn ontwikkeling.”

Minuut 45: Arthur Vermeeren staat met de handen voor z’n ogen na onnodig balverlies op de eigen helft. Porto profiteerde optimaal en kwam net na de rust meteen op gelijke hoogte. Een foutje met gevolgen dus van de altijd o zo betrouwbare middenvelder. Hij zat er duidelijk mee verveeld, want net na affluiten stond de kersvers Rode Duivel er wat verdwaasd bij. Vermeeren staarde naar de grond en reageerde niet op z’n ploegmaats.

Mark Van Bommel beseft wat z’n jonkie meemaakt en steunde hem met een knuffel. Vermeeren kreeg ook nog enkele lieftallige tikjes tegen het hoofd.

“En dan is het net de beste speler van de afgelopen maanden die nog geen minuut na de rust een persoonlijke fout maakt…” Binnensmonds was Mark van Bommel nog aan het vloeken. Het foutje van Vermeeren zorgde voor een enorme boost bij Porto en leidde de 1-4-nederlaag in.

“Dit is voor hem een eerste keer. Die ervaring neemt hij mee”, milderde Van Bommel achteraf. “’Ervaren door te ervaren’, zeg ik altijd. Hij zal dit soort situaties in de toekomst herkennen. Dit overkomt hem geen tweede keer. Arthur is zwaar teleurgesteld, dat weet ik nu al. De komende dagen is hij niet te genieten hoor, geloof me. Dat is zijn temperament. Ik ga met hem spreken, zoals ik altijd doe. Maar ik moet hem niet gaan vertellen dat hij fout was. Arthur heeft een fantastisch jaar achter de rug. Hij is een zelfregulerend talent, qua lichaam en qua spelsituaties. Dat kan ik hem niet leren. Het enige wat ik kan doen is hem leren ermee om te gaan. Ik mag het niet zeggen… Maar voor hem persoonlijk is dat eigenlijk goed.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *