Thu. Sep 19th, 2024

Welke renners kunnen, bij afwezigheid van Van der Poel en Van Aert, heel wat punten sprokkelen in de Gouden Cross?

Mathieu van der Poel en Wout van Aert genieten na een drukke wegcampagne van een welverdiende rustperiode. Beide tenoren duiken hoogstwaarschijnlijk pas begin december opnieuw het veld in. Welke renners kunnen profiteren van hun afwezigheid en zo heel wat punten scoren in de Gouden Cross? Een overzicht.

Trok afgelopen weekend aan het langste eind in de Exact Cross van Beringen. Nys hoopt de komende weken op dat elan verder te gaan. Kan wel eens de grote slokop van het seizoensbegin worden.

Iserbyt stelt in de eerste veldritten van het seizoen amper tot nooit teleur. In Beringen moest hij na een prangend sprintje de duimen leggen voor Nys, maar de West-Vlamingen is gebrand om zondag – in het Amerikaanse Waterloo – revanche te nemen.

Is geen veelwinnaar, maar kroonde zich vorig seizoen wel tot Europees én Belgisch kampioen. Vanthourenhout was daarnaast ook nog eens de beste van het pak in Kruibeke, Meulebeke, Overijse, Val Di Sole en Maldegem. Lijkt klaar om ook dit jaar opnieuw enkele mooie wedstrijden aan zijn palmares toe te voegen.

Gaf er door een valpartij de brui aan in Beringen, maar zijn concurrenten houden hem maar beter in de gaten zondag. Stond vorig jaar maar liefst acht keer op het hoogste schavotje.

De Nederlandse kampioen opende de debatten in Beringen, maar werd snel weer teruggefloten. Speelde daarna een belangrijke rol in de overwinning van ploeggenoot Thibau Nys. Als Van der Haar zijn dagje heeft, is er weinig aan te doen. Onze landgenoten zijn gewaarschuwd.

Gooide vorig jaar hoge ogen door talrijke knappe ereplaatsen uit de brand te slepen. Zag zijn uitstekende prestaties beloond worden met een profcontract bij Circus-ReUz-Technord. Zondag verschijnt Kuypers niet aan de start. De troepen van Bart en Geert Wellens laten de reis naar Amerika dit jaar links liggen. De trip is te duur. Jammer, want na een knappe inhaalrace werd Kuypers nog zevende in Beringen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *