Thu. Sep 19th, 2024

Na maanden stilte sprak Romelu Lukaku voor het eerst met de pers. En of er veel te bespreken was: de woelige transferzomer, het flirten met Saoedi-Arabië, zijn rol bij de nationale ploeg én de aanvoerderskwestie met Thibaut Courtois in de hoofdrol. “Als ik alles zou zeggen over afgelopen zomer, dan zouden jullie schrikken. Op een dag zal ik de volledige waarheid vertellen.”

Romelu Lukaku: “Als ik alles zou zeggen over afgelopen zomer, dan zouden jullie schrikken”

Als de nummer één-spits van de Belgen op de persconferentie gaat zitten, verwachten de journalisten dat hij iets te vertellen heeft. Maar die hoop haalt Lukaku meteen onderuit. “Alles op zijn tijd. De meesten in de zaal kennen mij. Jullie weten dat ik niet graag rond de pot draai. Ik zal op tijd spreken, maar als ik echt zou zeggen hoe het afgelopen zomer allemaal ging, dan zou iedereen schrikken. Er waren momenten dat ik echt kon ontploffen, vijf jaar geleden had ik dat waarschijnlijk ook gedaan. Nu heb ik me geconcentreerd op wat ik goed kan: voetballen.”

Lukaku komt niet uit de gemakkelijkste periode. Hij verliet Inter, flirtte met Juventus en Saoedi-Arabië en vond pas op het laatst onderdak bij AS Roma, waar hij het momenteel uitstekend doet onder José Mourinho. “Ik voelde me vanaf de onderhandelingen meteen goed bij Roma. Ik moet trouwens ook Radja Nainggolan bedanken voor het contact met de club. Hij heeft me heel goed geïnformeerd over AS Roma en de fans. Met José Mourinho had ik uiteraard ook veel gesprekken voor ik er tekende.”

De liefde tussen Romelu Lukaku en de Rode Duivels lijkt iedere interland te groeien. “Dat klopt, maar het is ook groter dan mezelf. Spelen voor de nationale ploeg blijft speciaal. In het begin had ik er moeite mee, maar nu kijk ik er telkens naar uit hier mooie dingen neer te zetten. Zoals met deze generatie.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *