Thu. Sep 19th, 2024

KVC Westerlo heeft de rode lantaarn doorgegeven aan KV Kortrijk na een zuinige 1-0-zege. Het team van coach Glen De Boeck was nochtans met de juiste ingesteldheid naar het Kuipje afgezakt, maar scoren blijft een probleem voor de West-Vlamingen. Een doelpunt van Daci volstond voor de Kemphanen om drie levensbelangrijke punten thuis te houden. Al kwamen ze in de slotfase wel nog met de schrik vrij toen de gelijkmaker van Kadri afgekeurd werd wegens buitenspel.

Twee ploegen onder druk lijnrecht tegenover elkaar, dat kan twee mogelijke scenario’s opleveren. Kortrijk was alvast niet van plan om de boel gesloten te houden. Glen De Boeck gooide met Malinov, Bruno en Avenatti drie nieuwe krachten in de ploeg en die aanpak loonde. Een gretig Kortrijk duwde Westerlo meteen achteruit. Aanvoerder Kadri moest binnen het openingskwartier net iets te fel uitwijken om te kunnen besluiten. Kana knikte de corner niet ver naast de kooi van Bolat. Op een schuchtere poging van Stassin na, kreeg Westerlo weinig bij elkaar gevoetbald. De bezoekers duwden door en er was een prima redding van Bolat nodig om El Idrissy van de 0-1 te houden.

Westerlo kreunde onder de druk, maar plooide niet. Integendeel, het was Daci die de Kemphanen uit het niets op voorsprong bracht. De Noord-Macedonische spits stond moederziel alleen aan de tweede paal om een scherpe counter via Reynolds en Stassin af te werken: 1-0. Tegen de gang van het spel in, maar dat vonden de thuissupporters niet erg. Hun team ging met een voorsprong de rust in.

Kortrijk kwam ook na de pauze met dezelfde intenties het veld op. Sissako knalde meteen naast, El Idrissy werkte netjes af, maar zag de gelijkmaker terecht afgekeurd wegens buitenspel. En Westerlo? Dat begon gaandeweg dan toch onder de Wast-Vlaamse druk uit te voetballen. Matsuo mocht vrij aanleggen, maar zag zijn volley nog op een Kortrijks been uiteenspatten. Daci vond eerst doelman Vandenberghe op zijn weg en liet niet veel later een uitstekende kans op de 2-0 liggen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *