Thu. Sep 19th, 2024

Een (absolute) droomavond werd het niet voor Union Saint-Gilloise. Liverpool had genoeg aan goals van Gravenberch – na een fout van Moris – en Jota. Voorts was het vooral genieten van de sfeer op Anfield. Voor iedereen. Achteraf waren er nog felicitaties van Liverpool-coach Jürgen Klopp. Racing Genk won vrij eenvoudig van Cukaricki, ook Club Brugge en AA Gent wonnen hun wedstrijd.

De blik ging naar beneden. Hij sloeg zichzelf voor het hoofd en trok eens aan zijn kousen. Het was minuut 44 in Liverpool en Anthony Moris stond plots helemaal alleen op de wereld.

De doelman loste een ongevaarlijk schot van Alexander-Arnold, Gravenberch trapte de rebound eenvoudig binnen. Een verrassing was die voorsprong niet. Liverpool had de hele eerste helft gedomineerd.

Met grote kansen en voetbal aan een (te) hoog tempo. De Brusselaars puften, zuchtten, probeerden van zich af te bijten. Maar dat ging moeizaam. Salah miste oog in oog met Moris, een doelpunt van Núñez werd afgekeurd voor buitenspel en de Uruguayaanse spits trapte onbegrijpelijk naast voor een quasi lege goal.

Union was twee keer gevaarlijk in de eerste helft. Nilsson kopte over op een vrije trap van Puertas, een stifter van Amoura – zijn versnelling deed de monden openvallen op Anfield – werd voor de lijn gekeerd door Konaté. Het gaf de Brusselaars moed. In het begin van de tweede helft blunderde Alisson na een hoekschop van Puertas. Quansah reageerde het snelst en kon de bal nog net in hoekschop trappen.

Het sein voor Liverpool om opnieuw het gaspedaal in te duwen. De ingevallen MacAllister vond Jota, Moris redde knap op diens kopbal. Een afgeweken poging van Jones belandde op het dak van het doel en Gravenberch zag hoe opnieuw Moris zijn schot uit doel zweefde. Union vergat in die fase om zijn momenten te pakken. Twee keer speelden ze een tegenaanval slecht uit. Doodjammer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *