Thu. Sep 19th, 2024

Wielerbelofte Alec Segaert heeft in het Nederlandse Emmen zijn Europese titel tijdrijden bij de beloften verlengd. Hij haalde het na 20,6 kilometer met ruime voorsprong en droeg zijn zege op aan de recent overleden Tijl De Decker.

Segaert creëerde vroeg in zijn wedstrijd al een betekenisvolle voorsprong op zijn concurrenten, en had met een tijd van 22:02 uiteindelijk 38 seconden voorsprong op het nummer 2, de Deen Carl-Frederik Bévort. Een andere Deen, Gustav Wang, werd derde op 0:52, tweede Belg Victor Vercouillie 23ste op 1:49.

Het is al de derde Europese tijdrittitel op rij voor Segaert. In 2021 veroverde hij goud bij de junioren in het Italiaanse Trento, in 2022 was hij als eerstejaarsbelofte meteen goed voor de titel in het Portugese Sangalhos.

Segaert, een 20-jarige West-Vlaming en profrenner bij Lotto Dstny, had eerder dit seizoen al hoge ogen gegooid met zilver in de Belgische profkampioenschappen op de weg én in het tijdrijden.

Het was een emotionele zege voor Segaert, zo zei hij achteraf. Onze landgenoot droeg zijn overwinning op aan Tijl De Decker, de jonge renner die eind augustus op 22-jarige leeftijd overleed na een botsing met een auto op training.

“Ik krijg een trui met sterren op en ik hoop dat die ster in de hemel ook naar deze tijdrit heeft gekeken”, aldus Segaert. “Tijl had normaal ook de wegrit mogen rijden en hij keek daar keihard naar uit. Daarom wil ik deze zege aan hem opdragen. Het is heel moeilijk geweest om zijn dood te verwerken, daar kan je niet op voorbereid zijn. Gelukkig had ik de juiste mensen rond me”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *