Thu. Sep 19th, 2024

De koninklijke driestrijd bij Jumbo-Visma was de afgelopen dagen hét meest besproken onderwerp in de buitenlandse media. Het Nederlandse AD sprak zelfs van een mediastorm. Na de laatste ‘echte’ bergrit is het voor iedereen duidelijk wie de Vuelta zal winnen. “Jumbo-Visma heeft een niet-aanvalsverdrag getekend, Kuss krijgt een gigantische beloning voor al zijn knechtenwerk.”

De Spaanse krant AS was na de Angliru opvallend streng voor Jumbo-Visma. Na de achttiende etappe twijfelen ze niet meer aan de pikorde binnen de Nederlandse ploeg. Ze lijken blij te zijn met Kuss als eindwinnaar van ‘hun’ grote ronde. “Noch Jonas Vingegaard noch Primoz Roglic viel aan op de hellingen, zoals ze de voorbije dagen wél deden. De enige die in actie kwam was de leider zelf, maar alleen als reactie op de ontsnappingen van de drie Spaanse rivalen. De verklaringen aan de finish zijn plots helemaal veranderd. Er is geen sprake meer van vrijheid, maar eerder inhouden om Kuss terug te betalen voor het solidariteitswerk dat hij in de voorbije grote rondes al gedaan heeft. Laten we niet vergeten dat Sepp Kuss Roglic vergezelde bij zijn overwinning in de Giro en Vingegaard bij zijn triomf in de Tour… En dat hij, royaal, zijn derde grote ronde van het jaar rijdt. Een geweldige prestatie. En nog meer als hij erin slaagt om in Madrid gekroond te worden.”

Het Deense Ekstra Bladet beseft dat hun landgenoot Jonas Vingegaard de Vuelta niet zal winnen. “Jonas Vingegaard deed in de 18e etappe niet veel om te verhullen dat Sepp Kuss de baas is geworden bij Jumbo-Visma. De superster Vingegaard fungeerde als ‘assistent-renner’ voor de ‘normale renner’ Sepp Kuss. Hij deed het wel met plezier, want het is geweldig om Kuss terug te betalen. Ook zaterdag zal Vingegaard dat doen. We moeten niet meer onzeker zijn over de hiërarchie binnen Jumbo-Visma.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *