Thu. Sep 19th, 2024

Antwerp heeft z’n plaats in de Champions League beet. De ‘Great Old’ gaat vanavond om 18 uur in Monaco de trommels voor de loting van de groepfase (live te volgen via livestream op HLN). Een blik op de mogelijke tegenstanders leert dat een ‘poule des doods’ perfect mogelijk is. Kies in onze polls onderaan welke clubs jij verkiest.

Antwerp zal sowieso twee Europese (sub)toppers ontvangen op de Bosuil. In de eerste pot zitten, zoals gewoonlijk, titelverdediger Manchester City en Europa League-winnaar Sevilla, aangevuld met de landskampioenen van de zes beste landen op de UEFA-ranking. Pot twee oogt zo mogelijk nog indrukwekkender, aangezien de clubs vanaf dan volgens coëfficiënt worden ingedeeld. Onder meer Real Madrid, Arsenal, Dortmund, Inter en Manchester United gaan die trommel in.

Een zogenaamde ‘poule des doods’ behoort dus zeker tot de mogelijkheden voor Antwerp, als uit pot drie pakweg AC Milan ook nog eens uit de bus zou komen. Maar evengoed treft de landskampioen straks Feyenoord, FC Porto en Rode Ster Belgrado. De enige restrictie bij de loting is zoals altijd dat ploegen van hetzelfde land elkaar niet kunnen treffen.

Gisteravond werden naast AEK-Antwerp nog twee andere kwalificatieduels afgewerkt: PSV-Rangers en Kopenhagen-Rakow Czestochowa. PSV en Kopenhagen haalden het en komen in pot drie terecht. Allebei zijn ze mogelijke tegenstanders van Antwerp, dat zelf vanavond in het Grimaldi Forum in Monaco in pot 4 zal zitten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *