Thu. Sep 19th, 2024

Mike Trésor (24) staat een stapje dichter bij een vertrek bij Racing Genk. De Rode Duivel bereikte een akkoord met het Burnley van Vincent Kompany. De Premier League-club wil Trésor huren van Genk met een verplichte aankoopoptie. De Limburgse club ziet wel iets in die constructie. De onderhandelingen tussen de clubs verlopen constructief.

Zien we Mike Trésor straks in de Premier League voetballen? De kans is aanwezig. Burnley heeft zich het voorbije weekend gemeld bij Genk met een concreet voorstel: huur mét een verplichte aankoopoptie. Zodoende kan de ploeg van Vincent Kompany voldoen aan alle Financial Fairplay-regels. Intussen bereikte Trésor een persoonlijk akkoord met Burnley.

De clubs zijn nu aan zet om er onderling uit te komen. De onderhandelingen verlopen constructief. Genk zette aanvankelijk in op een transfersom van 25 miljoen euro voor Trésor, maar neemt nu wellicht genoegen met minder.

Trésor trainde zondag niet. Dat had gedeeltelijk te maken met zijn blessure aan de quadriceps, al wil hij uiteraard vermijden dat zijn blessure verergert en hij een transfer in rook ziet opgaan. De voorbije drie wedstrijden ontbrak hij al bij de Limburgers.

Met de komst van Alieu Fadera anticipeerde Genk al vroeg in de mercato op een eventueel vertrek van Trésor, waarvan werd altijd verwacht dat hij ondanks een nog twee jaar doorlopend contract de club zou verlaten. De voorbije maanden werd hij volop in verband gebracht met een transfer, maar telkens bleef die uit. Nochtans informeerden verschillende ploegen. Zo werd Lille nooit concreet, zag Trésor zelf een overgang naar Crystal Palace en het Franse Reims niet zitten, en haakte Fulham vorige week definitief af.

Burnley it is dus. Kompany geldt al langer als aanbidder van de technicus. Vorige zomer nam de Burnley-coach contact op met Wouter Vrancken met de vraag of hij mocht vertrekken. Dat was dus niet het geval en na een moeilijk debuutjaar ontbolsterde de aanvaller vorig seizoen onder Vrancken volledig. Hij kroonde zich tot assistkoning met een recordaantal van 24 assists, werd verkozen tot Profvoetballer van het Jaar en won ook de Ebbenhouten Schoen. In de verkiezing van de Gouden Schoen eindigde hij als derde. In juni haalde bondscoach Domenico Tedesco hem voor het eerst bij de Rode Duivels. Intussen speelde hij twee interlands.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *