Thu. Sep 19th, 2024

Vandaag staat in de Vuelta meteen een stevige klimrit in Andorra op het programma. Remco Evenepoel ging de finale van die etappe onlangs nog verkennen en de kopman van Soudal Quick-Step neemt in zijn nieuwste YouTube-video zijn fans mee tijdens die onderneming.

Evenepoel sliep in Andorra in een hotel op 2.400 meter hoogte. Hij kon in het hotel de skiruimte gebruiken als zaaltje voor zijn fietsen, maar op de deur stond wel een foutje. Volgens het verblijf is Lotto-Soudal de ploeg van de wereldkampioen tijdrijden. “Een grote fout als je voor Soudal Quick-Step rijdt”, grapt onze landgenoot.

Daarna toont Evenepoel hoe zo’n verkenning/training in z’n werk gaat. Evenepoel zat vier uur op de fiets en luisterde tijdens het fietsen naar muziek – behalve bergaf. Hij kon ook rekenen op de hulp van een verzorger, die Evenepoel volgde met de wagen. Op het einde van de stevige rit volgde dan nog een stop in Evenepoels favoriete plaatselijke koffiebar.

Aan die koffiebar liep hij overigens Magnus Sheffield tegen het lijf – de renner die net als de betreurde Gino Mäder in een ravijn dook in de Ronde van Zwitserland. Evenepoel dronk een koffie met de Amerikaan en trakteerde hem ook – een mooi gebaar. Tijdens het fietsen was Evenepoel met Pavel Sivakov ook nog een andere Ineos-renner tegengekomen. “Ik wilde hem graag in mijn team, maar hij koos voor een andere ploeg. Ik zou eigenlijk niet met hem moeten praten”, grapte een ontspannen Belgische kampioen.

En Evenepoel en z’n verzorger Rob slaagden ook in hun ‘belangrijkste’ taak van de dag: voldoende stukken van 1 euro verzamelen om ‘s avonds in het hotel enkele potjes snooker te kunnen spelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *