Thu. Sep 19th, 2024

Een nieuwe finale voor Lionel Messi en Inter Miami. Onder meer dankzij twee assists van de Argentijn knokte de club zich voorbij FC Cincinnati naar de finale van de US Open Cup, het Amerikaanse bekertoernooi. Vooral z’n laatste beslissende pass, in het absolute slot, was van goudwaarde.

Vorige week loodste Messi z’n nieuwe ploeg nog naar eindwinst in de Leagues Cup, een toernooi tussen teams uit de Noord-Amerikaanse Major League Soccer (MLS) en Mexicaanse eersteklassers. En ook in de halve finale van de US Open Cup was de wereldkampioen afgelopen nacht dus op de afspraak.

Inter Miami kwam aanvankelijk 2-0 achter tegen Cincinnati, maar sleepte nog verlengingen uit de brand. Messi gaf de assists voor beide goals van Leonardo Campana. Vooral de tweede, een perfecte voorzet in de vrije ruimte, was knap en cruciaal. Messi trapte de ‘m vlak voor het ingaan van de laatste minuut van de toegevoegde tijd.

In de verlengingen werd het nog 3-3, onder meer na een goal van Yuya Kubo (ex-AA Gent), waarna Inter Miami het haalde in de strafschoppenreeks. Messi nam daarin de eerste elfmeter van Inter Miami voor z’n rekening en scoorde die ook (zie video onder). In de finale treft Inter Miami op 27 september Houston Dynamo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *