Thu. Sep 19th, 2024

Het lijstje van geïnteresseerden dikt aan. Nu heeft ook Fulham Gift Orban (21) op zijn shortlist gezet. De vraagprijs van AA Gent schrikt echter af.

Aleksandar Mitrovic (28) als volgende dominosteentje. Na de verkoop van de Serviër voor 52 miljoen euro aan het Saoedische Al-Hilal is Fulham op zoek naar een nieuwe spits. En dan hoeft het niet te verbazen dat Gift Orban, goed voor 26 goals in 28 matchen bij AA Gent, op de shortlist pronkt. Hij is er één van de drie opties om Mitrovic te vervangen. Of Fulham ook vol voor hem zal gaan, is afwachten. Voorlopig is er nog geen sprake van een bod. En de vraagprijs schrikt hen vooralsnog af.

De Buffalo’s laten hun goudhaantje niet zomaar gaan. Op dit moment plakt er een prijskaartje van ruim 30 miljoen euro op de Nigeriaanse goalgetter – Michel Louwagie speelt het hard. Het is een vraagprijs waar zelfs Premier League-clubs van moeten slikken.

Ook bij Tottenham ligt het ‘dossier-Orban’ nog steeds op tafel. Het blijft in nauw contact met de entourage van de spits. Vooraleer Spurs tot een concreet bod overgaat, wil het de kern nog afslanken en zal de vraagprijs in principe moeten zakken. Tottenham ziet in Orban niet meteen de één op één-vervanger van Harry Kane, wel een goede investering met het oog op de toekomst. De Nigeriaan zou er kunnen fungeren als back-up of uitgeleend worden. Vraag is of dat het sportieve project is waar Orban voor wil tekenen.

In dat opzicht draagt LOSC Lille nog altijd zijn voorkeur. De Ligue 1-ploeg zal echter pas een ‘move’ maken als Jonathan David (ex-AA Gent) vertrekt. En ook voor Lille is een transferprijs van meer dan 30 miljoen te hoog gegrepen. Benieuwd hoe de situatie rond Orban de komende dagen evolueert.

Rond Hugo Cuypers (26), die wel oren had naar een transfer naar FC Bologna, is het intussen stil. AA Gent blijft bij zijn standpunt: hij mag niet vertrekken. Tenzij bij een niet te weigeren bod. AA Gent zou overstag kunnen gaan voor een bedrag van minstens 18 miljoen euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *