Thu. Sep 19th, 2024

Op zaterdag 26 augustus gaat in Barcelona de 78ste Ronde van Spanje van start. Met onder meer Remco Evenepoel, Primoz Roglic en Tourwinnaar Jonas Vingegaard aan het vertrek belooft het een spetterende editie te worden. Op deze pagina zit u goed om al het nieuws in de aanloop naar de Vuelta-start op de voet te volgen.

Meer dan klaar voor de Vuelta: Roglic wint slotrit en is eindwinnaar in Burgos, Pedersen doet hetzelfde in Denemarken

Primoz Roglic heeft zijn eindzege in de Ronde van Burgos kracht bijgezet met een overwinning bergop in de laatste rit. De Sloveen is zo meer dan klaar voor de strijd met titelverdediger Remco Evenepoel in de Vuelta die volgende week begint met een ploegentijdrit in Barcelona.

7 kilometer klimmen aan gemiddeld 8,5 procent. Als ultieme test voor de Vuelta kon de laatste rit in de Ronde van Burgos met aankomst aan de Lagunas de Neila tellen. Primoz Roglci kon er zijn eindezege in de Spaanse rittenkoers vrijstellen. Met meer dan een halve minuut voorsprong op Adam Yates en Aleksander Vlasov moest het al aardig mislopen.

Dat deed het ook niet voor Roglic. Sterker, de Sloveen zette zijn twee concurrenten op hun plaats met ritwinst. De drie hadden zich bergop onderscheiden van de rest en dus kwam het tot een sprintje, daarin bewees Roglic over het meeste buskruit te beschikken. De drievoudige winnaar van de Vuelta won de afgelopen week twee ritten en de ploegentijdrit in Burgos.

Roglic is zo meer dan klaar voor de Vuelta, die volgende week begint. Daarin neemt hij het over drie weken op tegen Remco Evenepoel. Bij Jumbo-Visma vormt Roglic komende maand een tandem met Tourwinnaar Jonas Vingegaard. Andere grote namen aan de start van de Vuelta zijn Geraint Thomas, Joao Almeida, Enric Mas en Juan Ayuso.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *