Thu. Sep 19th, 2024

Mats Rits (30) trekt dan toch naar Anderlecht. Club Brugge en paars-wit naderen een akkoord over de middenvelder voor een bedrag van 2 miljoen euro plus bonussen.

Een bedrag tussen één en anderhalf miljoen euro. Dat bod legde RSC Anderlecht begin deze week neer bij Club Brugge voor Mats Rits. Blauw-zwart wilde gezien Ritssituatie niet de jackpot, maar vond het voorstel van de Brusselaars wel ontoereikend. Rits is na dit seizoen einde contract bij Club en kan voor het einde van de zomermercato door blauw-zwart geen contractverlenging gegarandeerd worden.

Ook Union toonde interesse in de middenvelder en deed zelfs een bod op Rits, maar paars-wit lijkt het pleit dus te winnen. Bij paars-wit kan onze landgenoot de volgende drie seizoenen meer verdienen dan dat hij bij Club Brugge doet.

Blauw-zwart gaf eerder aan te willen meewerken aan de transfer van Rits, maar wel tegen de juiste prijs. Daarover zijn beide ploegen het dus eens. Over de bonussen die bij de 2 miljoen komen, wordt nog gepraat. Maar de verwachting is dat de deal snel een feit zal zijn.

Waar ligt de toekomst van Romelu Lukaku (30)? Juventus leek lange tijd de meest waarschijnlijke bestemming, maar Juve-coach Massimiliano Allegri acht de kans heel klein dat er nog spelers zullen bijkomen. Woorden die met een korrel zout genomen moeten worden.

Juventus oefende gisteren tegen Atalanta, wellicht de toekomstige club van Charles De Ketelaere. Gescoord werd er niet, maar vanop de tribunes waren opnieuw anti-Lukaku-gezangen te horen vanwege de fans van Juve. Ze maakten zo nog maar eens duidelijk dat ze Big Romniet hoeven in Turijn.

En als we Juve-coach Massimiliano Allegri mogen geloven, krijgen de fans hun zin. Want de Italiaan zei na de wedstrijd dat hij geen nieuwe spelers meer verwacht. Ik ben heel gelukkig met de huidige spelerskern. De kans is heel klein dat er nog spelers zullen bijkomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *