Thu. Sep 19th, 2024

Brute pech voor Thibaut Courtois (31). Real Madrid heeft bevestigd dat de doelman op training de kruisband van de linkerknie heeft gescheurd. En dat betekent dat hij een half jaar aan de kant staat.

Real Madrid is zijn doelman voor lange tijd kwijt. Volgens een ooggetuige schreeuwde Courtois het uit. En greep hij meteen naar de knie.

Medische onderzoeken bevestigden de vrees van Real Madrid: Courtois heeft zijn kruisband van de linkerknie gescheurd. Hij wordt een van de komende dagen geopereerd. Hij zal vijf tot zes maanden aan de kant staan.

Courtois sukkelt al een tijdje met de knieën. Twee maanden geleden haalde hij nog een ontsteking in de knie aan als argument om het kamp van de Rode Duivels te verlaten. Op tournée in de Verenigde Staten ontsnapte hij op training al eens aan een kwetsuur. Hij sloeg toen een match over.

Bij een zware blessure wordt een beslissing over zijn toekomst bij de Rode Duivels ook meteen voor een tijdje uitgesteld. Courtois kreeg maandag bezoek van Frank Vercauteren, die kwam bemiddelen in zijn twist met Domenico Tedesco.

Maesschalck: “Zware periode, maar Thibaut kan mentaal veel aan”

“Zes maanden out, dan is het een ernstige blessure”, zegt topkinesist Lieven Maesschalck (kijk bovenaan dit artikel naar de volledige video). “Er zal een intensieve revalidatie nodig zijn om terug te keren op topniveau. Je hebt het letsel an sich, maar ook de spiermassa, coördinatie en lenigheid moeten opnieuw opgetraind worden. En dan is er nog de reïntegratie in de groep. Sowieso zullen er ups en downs volgen. Thibaut staat een zware periode te wachten, maar er is no way back. Langs de andere kant: Courtois is iemand die mentaal veel aankan.” 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *