Thu. Sep 19th, 2024

Een wereldtitel op de weg kan Mathieu van der Poel nu ook afvinken op zijn wishlist. Ook buitenlandse media keken met grote ogen naar de indrukwekkende prestatie van de Nederlander op het WK in Glasgow.

In La Gazzetta dello Sport lof voor Van Aert, maar opvallend veel kritiek op Evenepoel en Philipsen en uiteindelijk ook de Belgische ploeg. “De tweede plaats van Van Aert is toch een nederlaag voor België, dat begon als dé te kloppen nationale ploeg. Maar het is een in België geboren Nederlander (Van der Poel zag het levenslicht in Kapellen, nvdr) die de Belgen klopt.”

Bij het Nederlandse AD hebben ze superlatieven in overvloed voor de nieuwe wereldkampioen. Van “fenomenaal”, over “grandioos”, tot “heroïsch”. “Met een verschroeiende aanval reed hij zijn concurrenten uit het wiel in Glasgow”, schrijft het Algemeen Dagblad. “Op een indrukwekkende manier soleerde hij naar de overwinning. Op het bochtige en heuvelachtige circuit, perfect voor de kwaliteiten van Van der Poel, voelde de Nederlander zich als een vis in het water. Bij zijn beslissende demarrage had niemand een antwoord, ook rivaal Van Aert en tweevoudig Tourwinnaar Pogacar moesten het hoofd buigen.”

“Titanesque” en “Van der Poel seul au monde” – “Als een titaan” en “Van der Poel alleen op de wereld”. Veel duidelijker kan de kop van het Franse L’Équipe niet zijn. “Op 22 kilometer van de finish ging de Nederlander er alleen vandoor. Zes kilometer later kwam hij, met een voorsprong van 30 seconden op een groepje achtervolgers, ten val in een slecht genomen bocht op een gevaarlijk stadscircuit. Een ramp? Neen. Met zijn gescheurde broek en trui hield Van der Poel het hoofd koel en vergrootte hij het gat op zijn achtervolgers. Met dit WK voegt hij een nieuwe titel toe op zijn indrukwekkende erelijst.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *