Thu. Sep 19th, 2024

Krijgen we een Belgisch onderonsje in de laatste voorronde van de Europa League? Het kan zomaar. Als Racing Genk wint van Olympiakos is de kans één op zes dat het Union treft. Maandag zijn we een pak wijzer. En hoe is de situatie weer bij onze andere clubs in Europa? Een overzicht.

Omdat België op het einde van het seizoen 2021-2022 uit de top tien tuimelde van de UEFA-coëfficiëntenranglijst, krijgt landskampioen Antwerp geen rechtstreeks ticket voor de groepsfase van de Champions League. Daardoor moet het eind augustus aan de bak in de play-offronde – de laatste voorronde – van het miljoenenbal.

Er schieten nog zeven mogelijke tegenstanders over: Young Boys, AEK Athene, Dinamo Zagreb, Kopenhagen, Sparta Praag, Olimpija Ljubljana en Galatasaray. Enkel Young Boys is al zeker van de play-offronde. De zes andere teams spelen nog een onderlinge voorronde alvorens ze Antwerp kunnen treffen. AEK Athene speelt tegen Dinamo Zagreb, Kopenhagen treft Sparta Praag en Olimpija Ljubljana neemt het op tegen Galatasaray. The Great Old zal nog vóór die matchen, die op 8 augustus worden gespeeld, te weten komen tegen de winnaar van welk duel ze uitkomen. De loting voor die play-offronde is immers maandag, 7 augustus.

Wordt Antwerp uitgeschakeld in de CL-play-offs komt het in de groepsfase van de Europa League terecht.

Domper voor Racing Genk, dat na de uitschakeling tegen Servette Genève in de tweede voorronde Champions League mag vergeten. De Europa League is wel nog mogelijk. De Limburgers moeten daarvoor in de derde voorronde van de Europa League wel eerst voorbij het Griekse Olympiakos zien te geraken. De heenmatch in Athene wordt in principe gespeeld op donderdag 10 augustus, de return een week later in Genk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *