Thu. Sep 19th, 2024

Triest nieuws uit de wielerwereld. De Amerikaanse renner Magnus White is na een aanrijding op training op 17-jarige leeftijd overleden. White zou volgende week deelnemen aan het WK in Glasgow, waar hij de cross-country (mountainbike) voor junioren zou rijden.

White overleed dit weekend nadat hij tijdens een trainingsrit in de buurt van zijn woonplaats in Boulder, Colorado langs achteren werd aangereden door een auto.

Hij was de laatste basis aan het leggen voor zijn deelname aan het WK wielrennen, volgende week in Glasgow. White zou deelnemen aan de cross-country voor junioren op 10 augustus.

White is naast mountainbiker ook veldrijder. Twee jaar geleden werd hij Amerikaans veldritkampioen bij de junioren. Op het WK veldrijden voor junioren eindigde hij in 2022 en 2023 respectievelijk als 25ste en 20ste.

De Tour ligt nog maar net achter ons, en daar komt het WK al aan. Komende zondag kennen we de opvolger van Remco Evenepoel. In onze podcast ontvangen Stijn Vlaeminck en analist Michel Wuyts ex-geletruidrager Jan Bakelants. De grootste kanshebbers op de wereldtitel worden gewikt en gewogen.

Behalve Van Aert en Evenepoel houden Bakelants en Wuyts zeker ook rekening met Van der Poel, Mads Pedersen en uiteraard ook Tadej Pogacar. “Misschien krijgen we wel een duel tussen Pogacar en Evenepoel”, aldus Michel Wuyts. Al had Jan Bakelants wel meer ploegmaats van die laatste in de selectie verwacht: “Evenepoel had meer respect verdiend van de bondscoach.” (fragment te beluisteren vanaf 25:30) Luister hierboven naar de volledige aflevering van ‘Wuyts & Vlaeminck’, de scherpste podcast van de koers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *