Thu. Sep 19th, 2024

Remco Evenepoel gaat morgen voor een derde zege in de Clásica San Sebastián, maar daags voordien ging het tijdens zijn persbabbel toch vooral over het WK en de Vuelta.

Dat Tourwinnaar Jonas Vingegaard alsnog start, doet Evenepoel niet veel. “Anders kan je beter niet starten.” Tegelijk verwees hij de aanhoudende geruchten over Ineos Grenadiers naar de prullenbak.

Titelverdediger Remco Evenepoel krijgt volgende maand in de Vuelta af te rekenen met stevige concurrentie. Niet alleen van Primoz Roglic, Geraint Thomas of Juan Ayuso, maar vooral van Tourwinnaar Jonas Vingegaard. Toch is de uittredende wereldkampioen “blij” met de deelname van de Deen. “Als je nu al schrik hebt, kan je beter niet starten. Jumbo-Visma kan de koers dragen, dus laat hen maar doen. Wij zullen wel volgen. De twee topfavorieten staan bij hen aan de start – al reken ik mezelf daar ook wel bij. Maar het is logisch dat de Tourwinnaar de absolute topfavoriet is. Het zal een mooie leerschool zijn voor volgend jaar, al ga ik ook om te presteren natuurlijk.”

Evenepoel denkt ook niet dat Vingegaard plots een pak minder sterk zal zijn dan in de Tour. “In de laatste bergetappes zat hij duidelijk nog niet op zijn tandvlees. Misschien is hij 2 of 3 procent minder, maar dan nog zal hij een pak beter zijn dan de rest van het peloton. Ik verwacht dat hij in orde zal zijn, net als Roglic en de andere kopmannen die de Giro hebben gereden.”

Twijfels over de toekomst van Soudal Quick-Step? Geruchten over een mogelijke overstap naar Ineos Grenadiers? Remco Evenepoel (23) moet er eens goed om lachen, zegt hij. “Jullie weten dingen waar ik en mijn entourage niks van weten.”

Remco Evenepoel sprak deze middag uitgebreid met de media in aanloop naar de Clasica San Sebastian. Daarbij kwamen ook de vele geruchten ter sprake die eerder deze maand de ronde deden tijdens de Tour. Verhalen over Soudal Quick-Step dat te koop zou staan, verhalen over Ineos Grenadiers dat intussen in de coulissen zou werken aan een transfer van Evenepoel. “Het is ‘funny’”, zei Evenepoel. “Grappig. Jullie lijken meer van die dingen te weten dan ik. Ik weet hier niets van. Ook mijn familie en entourage zijn hier niet van op de hoogte. Ik noem dit ‘small bullshit’. Mijn excuses voor het taalgebruik, maar ik vind er niet meteen een beter woord voor.”

Evenepoel lijkt niet wakker te liggen van de verhalen. Gevraagd of het hem lukt om geconcentreerd te blijven en te focussen op zijn job, is zijn antwoord heel duidelijk. “Mentaal ben ik sterk genoeg om dit van me af te zetten. Geen probleem.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *